Texels Kookboek - Gegrilde aubergine met tomaat, mozzarella en couscous

Dit is een vegetarisch gerecht.

Ingrediënten
2 aubergines 2 theelepel zout 2 bollen mozzarella 3 vleestomaten
olijfolie 2 theelepel oregano 400 gr couscous

Hulpmiddelen
oven ovenschaal grillpan mes en snijplank kwastje

Voorbereiding

Snijd de uiteinden van de aubergines en snijd de aubergines in plakken van 1½ cm dik. Bestrooi de plakken met zout en laat deze een half uur liggen.
Snijd de bollen mozzarella en de tomaten in plakjes.

Oven voorverwarmen op 200 graden Celcius.

Bereiding

Druk het vocht uit de aubergineplakken. Smeer de plakken met een kwastje dun in met olijfolie. Grill de plakken aubergine in een oven of in een grillpan aan beide kanten. Het vruchtvlees van de aubergine moet gaar zijn, reken daarom op 5 minuten baktijd per kant.

Smeer de bodem en zijkanten van een vuurvaste ovenschaal in met olijfolie. Leg de aubergineplakken op de bodem van de ovenschaal. Leg hierop een laag van de plakken tomaat en bestrooi deze met een beetje zout. Leg hierover de plakken mozzarella. Besprenkel de mozzarella met wat olijfolie en strooi hier oregano overheen.

Zet de schaal in de oven en laat deze ongeveer 5 minuten in de oven staan. Je kan het gerecht serveren als de mozzarella begint te smelten.

Kook ondertussen de couscous gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Serveertip

Soort gerecht: hoofdgerecht Aantal personen: 4 personen Bereidingstijd: circa 25 minuten
Wijntip: Chianti of Valpolicella

Eet smakelijk !!